Jobbet som målare

Idag skriver jag om jobbet som målare, för det är mitt yrke och jag trivs så bra med alla kollegor och kunder här i Oxelösund med omnejd. Många undrar hur det är att jobba som målare och vad man gör om dagarna. Jag tänkte skriva lite kort om hur en vanlig dag ser ut för mig och mina kollegor.

Vi börjar oftast dagen tidigt, mellan 07-08, med att gå igenom vad vi ska göra under dagen. Sedan tar vi oss en fika, dricker te eller kaffe och pratar lite skvaller innan vi börjar jobba. Jobbet består oftast i att måla väggar och tak, men vi gör även en del snickeri och tapetsering. Ibland hjälps vi åt med större jobb av andra målare från företaget.

På lunchrasten tar vi ofta en kort promenad för att komma igång igen. Sedan jobbar vi vidare till ca 16-17, då det är dags att packa ihop och gå hem.

Det är ett roligt och händelserikt yrke, där man träffar många nya människor. Man får också se en hel del av landet, eftersom vi ofta åker på jobb till andra orter. Jag har alltid tyckt det är kul att jobba med färger och tapeter, och det är ju bara bonusen att man får bra betalt för det man gör!

Det finns givetvis nackdelar med jobbet också. En del arbetsplatser är smutsiga och dammiga, och man kan ibland bli lite trött på att måla väggar hela dagarna. Men det finns alltid en ledig stol att ta en paus på, och man jobbar ju tillsammans med andra målare som man brukar komma bra överens med.

Så, det var lite om hur det är att jobba som målare! Hoppas ni har fått lite mer insikt i vad vi gör och hur en vanlig dag ser ut för oss. Ha det gott!