Tarot

Yrkesutbildning i tarot

Har även du fascinerats av Tarotkortens mystik? Du kanske tom har varit i kontakt med korten, men inte funnit hur du skall tolka dem. Många böcker har skrivits i ämnet, men som ändå inte gör det enkelt att tolka korten. Här ger vi dig en unik möjlighet att få till dig hela kunskapen via vår distans kurs. 

Vår kursledare har mångårig kunskap inom ämnet, och arbetar professionellt med tarotkorten sedan 18 år tillbaka. Hon har hållit uppskattade kurser på många håll. Dessutom har hon utbildat många som i dag arbetar professionellt med tarotkort.

Varför gå en tarotkurs?

Du måste inte tvunget vara intresserad av att arbeta med tarotkorten professionellt för att ha nytta av denna kurs. Inte heller behöver du ha några förkunskaper. 

En fullständig Tarotlek innehåller 78 kort. Dessa är indelade i något som kallas den stora och den lilla Arkanan. Generellt skulle man kunna säga att den stora Arkanan står för de stora händelserna i livet som att flytta från den ena delen av landet till den andra, eller att byta yrke från bilmekaniker till barnskötare, medan den lilla Arkanan står för de mindre förändringarna i livet, att flytta från lägenhet till hus eller från Ica till Konsum. I denna kurs Tarot del 1 kommer vi att arbeta med den lilla Arkanan som innehåller 56 kort. Den stora Arkanan går vi igenom i del 2. Du klarar dig en bra bit på vägen genom att ha kunskap om korten i den lilla Arkanan.
 

Tanken med att du ska kunna gå denna kurs är att du själv skall kunna lära dig att tyda tarotkorten för din egen del, eller varför inte för dina vänner. Korten kan ge svaren på det som har händ, det som är i nuet, men även det som komma skall. Genom att vara lite förberedd på det som händer, får du också en större möjlighet att ”mota olle i grind”.
 

När du har lärt dig kortens betydelse och hur man ”samtolkar” korten, kan du få svar på dina frågor inom arbete, kärlek, ekonomi, hälsa osv. Endast du sätter gränserna för vad korten kan göra för dig.
 

Efter kursen kommer du att känna att du behärskar korten väl. Du kanske i likhet med många andra skulle vilja arbeta med den. Då finns det ett antal telefonlinjer, som med glädje hade tagit in dig i sitt ”stall”, inte minst vi på Häxriket i Norden.
 

Vad ingår i kursen 

Kursmaterialet ligger uppe för dig att arbeta med. Till varje del finns ett antal frågor och övningsuppgifter. Dessa uppgifter och övningar är viktiga att göra för att kunna tillgodose sig all kunskap. Varje vecka får du under personlig handledning av kursledaren antingen via mail eller telefon. Dag och tid meddelas vid kursstart.
 

I slutet av kursen, är det så dag för dig att avlägga ditt stora prov, genom att via korten besvara några frågor. Du får fler chanser om du mot förmodan inte skulle klara detta. Tid för provet, meddelas i slutat av kursen.
 

När du sedan har klarat av dina uppgifter och provet, får du ett diplom som visar att du har genomgått denna stora utbildning i tarotkortens lilla Arkana. Därefter kan du gå vår andra kurs Tarotkurs del 2, som tar upp den stora Arkanan samt mer hur du tolkar korten. Men i del 2, kommer vi även att gå igenom lite magiska övningar som har med Tarot att göra. Även mer om det nummerologiska kommer att komma in på denna nivå. Du kan inte gå del 2, utan att först ha gått del 1.
 

Du skulle visserligen kunna arbeta professionellt med korten redan efter första delen, men för att se hela spektra på vad korten har att förmedla är det viktigt att ha även den andra delen med sig.

Vad vi går igenom på kursen 

 

 • Handhavande av kort
 • Rening
 • Laddning
 • Mynten
 • Svärden
 • Stavarna
 • Bägarna
 • Nyckelorden
 • Att tyda ett kort
 • Trekorts stjärna
 • Elements stjärna